zondag 31 augustus 2008

Ronse op scene 2008

Samen met het vrouwtje ben ik zaterdagavond eens afgezakt tot op de "Moerkt". We hebben er geen seconde spijt van gehad ! Een prachtige zomeravond, een uitstekende sfeer, prachtige muziek en dat alles helemaal gratis voor niets. Je zou voor minder eens buiten komen, niet?
Hieronder enkele sfeerfoto's. Was je er niet bij, zie dan wat je allemaal miste...

De "Gevuigoode Mandolienen" met een repertoire songs in onvervalst Ronsiesch. Teksten uit het prachtige 'Roonsies Beurooboek' van St├ęphane Vancaeneghem.

De sfeer was denderend. We wachten op Ola Pola...

Ola Pola is een groep musicerende artsen en verpleegkundigen. Ze bewijzen hiermee dat ze meer kunnen dan "miesteren en aan de meinschen muuschen". Hun prachtige cover van "Purple Rain" van Prince zal nog lang in mijn oren naklinken !

We besloten onze avond op het terras van Joly waar een vuurspuwer zijn kunsten vertoonde. In ons bed konden we nog wat 'genieten' van het geraas van het jonge geweld dat de rest van de avond volzong.

Deze ochtend kijk ik door het raam van mijn bureau (met zicht op de Fiertelmeers) en zie dat Charles Roland vorige nacht aan het werk is geweest met het maaien van het tarweveld achter onze tuin. De velden zijn geschoren, de winter is geboren...

Geen opmerkingen: