woensdag 30 april 2014

N60 : hoe laag kan je vallen als politicus in Ronse ?

Een veel gehoorde reactie bij Ronsische politici is, dat ze nu moeilijk "neen" kunnen zeggen tegen de missing link in de N60.
Gewoon omdat ze in het verleden "vóór" de realisatie ervan gestemd hebben.
Ze verliezen dan wel minstens één belangrijke factor uit het oog. Vroeger beschikten ze niet over de informatie die er nu is.
Vroeger was er geen sprake van een "streep door Ronse" te trekken.
Vroeger was er ook totaal geen sprake van een tien tot twintig meter hoog en honderden meters lang viaduct.
 
Slechts enkele weken geleden...

Ik ben daarnet even in het archief van de Gemeenteraad gedoken (saaie literatuur).
Volgens punt 9 van de notulen van de zitting van 17.03.2014 waren ALLE partijen akkoord ivm de doortrekking van de N60.
Dit zal de reden zijn waarom geen enkele partij reageert op onze oproepen. Ze hebben allen "JA" gezegd en kunnen nu dus moeilijk "NEEN" zeggen.

Wat echter sterk opvalt : nergens wordt er een woord gerept over een "viaduct". Alhoewel dit viaduct zeer duidelijk zichtbaar was op de plannen die werden getoond tijdens de Infomarkt op 15.03.2014 in "De Ververij".
 
Werden de lokale politici opzettelijk misleid ?

Moeten we hieruit besluiten dat al onze lokale politici al ziende blind zijn ?
Of werden onze politici moedwillig bedrogen of om de tuin geleid ? En zo ja, door wie ?

In het bestuur van onze stad zitten blijkbaar enkele notoire milieucriminelen, die voor een leugen en voor bedrog zeker niet terugdeinzen.
Want toen enkele politici de vraag werd gesteld of ze ervan op de hoogte waren dat er viaduct zou komen, vielen ze uit de lucht. Ze beweerden allen dat ze voor de doortrekking van de N60 hadden gestemd en niet expliciet voor het bouwen van een viaduct door onze mooie natuur !
Het plannetje van Luc Dupont en zijn handlanger Jan Foulon, lijkt dus goed te zijn geslaagd...
 
Mani Pulite ("propere handen") of Pontius Pilatus ?

In de pers laat Luc Dupont (zou "Luc Duviaduct" geen betere naam zijn ?) optekenen dat de "Vlaamse regering over dit dossier beslist en niet het stadsbestuur". Zijn handen zijn dus proper en hij wast ze dan ook in alle onschuld...
Verder stelt hij dat "we in het verleden wel altijd voor de doortrekking hebben gepleit en blijven dat ook verder doen".
En dan het toppunt van cynisme : "dit dossier is te belangrijk voor de leefbaarheid (!) en de economische heropleving van onze stad om zo maar van koers te veranderen". De burgemeester en feitelijke leider van de coalitie CD&V-Groen! durft dus het woord "leefbaarheid" in de mond te nemen ! Eeuwen geleden werden ketters voor minder tot de brandstapel veroordeeld...
 
Oproep !

Daarom deze oproep aan ALLE Ronsische politici : bedenk dat het beter is ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald ! Enkel een politiek front kan dit onheil nog afwenden. Neem jullie verantwoordelijkheid op ! Stop met struisvogel spelen !
Waarom is er nog een oppositie in de Gemeenteraad ? Om monddood te zijn en het te blijven !

1 opmerking:

Philip zei

Zeer terzake! De werkelijkheid is niet flatteus voor onze politici, desastreus voor onze stad, en genereus voor cynici en pessimisten. Tenzij 'de Ronsenaar' reageert...!
(Ph. Quarles van Ufford)